Billigare webbhotell

Om du vill lägga upp din sida på Internet behöver du ett webbhotell. Du måste alltså både ha en domän samt ett webbhotell och detta är något du smidigast beställer från samma företag. Ett billigt webbhotell kan du hitta för en månadskostnad på under 50 kronor. Förutom månadskostnad tillkommer en engångsavgift i samband med din beställning, normalt ligger den på ett par hundralappar.

I det paket du får när du beställer webbhotell brukar det (förutom det obligatoriska webbutrymmet) ingå flera e-mailkonton, back-up för din hemsida, virus- och spamfilter, statistikfunktioner samt support. Det finns ytterligare tjänster men är du ute efter ett billigt pris räcker de vanliga tjänsterna långt.

En guide över billiga webbhotell

One

Mycket prisvärt alternativ och ett företag som hamnar etta i många tester av billiga webbhotell. Här kan du få ett webbhotell för endast 20 kronor per månad och i detta ingår alla viktiga tjänster du behöver. Tjänster som du får kostnadsfritt hos One.com är en domän plus webbutrymme, obegränsat med e-postkonton, SSL-kryptering, telefon, mejl eller live chat-support (svenska och engelska) och 500 kronor gratis att annonsera för hos Google AdWords. Den enda egentliga nackdelen är att One.com inte erbjuder .nu domäner.
Hemsida: One.com

Loopia

Loopia är lite dyrare än ovanstående webbhotell, fast om du skaffar många domäner blir Loopia billigt eftersom du kan samla många (hur många beror på den totala datamängden, men det är normalt inga problem att få plats med 10-20 hemsidor) domäner under ett tak och därmed få ner kostnaderna. Vad Loopia erbjuder utöver vad som oftast ingår i billigare alternativ är tjänster att erbjuda besökare att prenumerera på automatiskas nyhetsbrev med mera.
Hemsida: Loopia.se

Crystone

Detta är helt klart ett alternativ med både billiga domäner och webbhotell. Priset för webhotell är endast 10 kronor per månad då detta skrivs (och då ingår utrymme för obegränsat antal domäner!). För 10 kr extra i månaden får du tillgång till deras Site Builder som är ett enkelt redskap att bygga hemsidor för dig som annars är ovan med detta.
Detta webhotell rekommenderas inte i nuläget då det inte anses tillräckligt seriöst.
Hemsida: Crystone.se

Hur mycket webbutrymme behöver du?

För att ta det kort: du kommer i mer än nio av tio fall klara dig med det minsta av de tillgängliga alternativen som erbjuds. En typisk sida tar bara upp någon procent av det webbutrymme som de betalar för hos webbhotellet. Du kan till exempel få valen mellan 25GB, 50GB, 100GB och 200GB. En typisk sida behöver 0,1-2GB.

Läs också: Välja rätt domännamn >>>