Binära optioner

De senaste åren har binära optioner blivit omtalat som ett nytt sätt att försöka tjäna snabba pengar på börsen. I stället för att köpa och sälja aktier handlar binära optioner om att satsa på om en kurs kommer stiga eller falla. Till skillnad mot att handla med aktier kommer du dubbla insatsen eller förlora hela investeringen i stället för att märka en värdeökning eller -minskning.

Hur går det till?

Du väljer alltså om du tror på uppgång eller nedgång för en viss option, stämmer antagandet betalas en krona per köpt option. Precis som med aktier kan binära optioner löna sig ifall du har kunskap, men samtidigt kan vem som helst sätta igång direkt. Om fonder ofta kan handla om långsiktighet är detta motsatsen och liknar mer trading. Ibland kan du få reda på hur din investering gått inom en minut. Du kan också handla när du vill under dygnet.

Det finns många banker och andra aktörer hos vilka du kan öppna ett konto och snabbt komma igång. Vill du testa binära optioner finns ofta möjligheten att öppna ett demokonto, vilket du till exempel kan göra på AnyOptions vars hemsida ger ytterligare information. De stora bankerna sysslar dock inte med detta.

Löften om att tjäna stora pengar snabbt

Om du får se ett erbjudande att du kan tjäna €100 om dagen eller något i den stilen bör du inte bli upphetsad och hoppa på tåget utan att först ta reda på vart det leder. Med andra ord: läs på ordentligt innan du ger dig i kast med binära optioner. Det finns många som saluför binära optioner som vägen till att tjäna stora pengar och hur enkelt det är. Men stämmer detta?

Det går att tjäna pengar, men för de som saknar kunskap är chansen att förlora pengar lika stor. Det är förvisso enkelt att komma igång, men att bli lönsam är inte alls lika enkelt. Viktigt att känna till är att det finns också något som kallas courtage, vilken är en avgift som ta på dina vinster.

Hur mycket kan du tjäna om det går bra? Hur mycket du kan tjäna beror till och börja med på vad du satsar. Det är normalt med stora rörelser och de som marknadsför sina tjänster brukar tala om potential till 70-80 procent avkastning.