Färdiga designmallar

Här finns färdiga designmallar du kan använda till din hemsida ifall du vill. Du kan ladda ner vilken som helst och använda aktivt på Internet. Det enda villkoret är att du nämner någonstans på sidan att designen är gjord av Merapengar.org med en länk. Dessa layouter är samtliga gjorda i Dreamweaver (du måste dock inte ha programmet för att använda layouterna). Beroende på hur mycket du kan och har lust till kan du själv modifiera designen på dessa mallar.

Layouter 1/2

Newwebsite   Mywebsite   Golden Ground
Extern CSS-fil   Extern CSS-fil   Extern CSS-fil
Fixerad layout   Fixerad layout   Fixerad layout
layout 14   layout 11   layout 10
Preview | Ladda ner   Preview | Ladda ner   Preview | Ladda ner
         
In The City   Bubble   Pyramids
Extern CSS-fil   Extern CSS-fil   Extern CSS-fil
Flytande layout   Fixerad layout   Fixerad layout
layout 9   layout 8   layout 7
Preview | Ladda ner   Preview | Ladda ner   Preview | Ladda ner
         
Stripes   Starts Here   Boxar
Extern CSS-fil   Extern CSS-fil   Extern CSS-fil
Fixerad layout   Fixerad layout   Flytande layout
layout 3   layout 11   layout 4
Preview | Ladda ner   Preview | Ladda ner   Preview | Ladda ner

Mer designmallar >>>

Information och ordlista

Dokument som du laddar ner från denna sidan är .html-filer samt eventuellt .css-filer plus bildfiler (tänk på att du evt inte kan använda bilderna om din sida är kommersiell, fast förmodligen kommer du byta ut dessa till egan bilder). Dessa kan till exempel öppnas (med winRAR, ett program du kan ladda ner gratis från Internet) och redigeras i Dreamweaver. Har du inte Dreamweaver eller något liknande program fungerar dessa även i ett program som Anteckningar. Det blir lite old-fashioned, men vill du inte betala för något program är detta en åtminstone ett alternativ.

Om du undrar är designmallarna gjorda i XHTML, sedan ett tag finns HTML5 som med tiden kommer bli en ny standard, men de flesta sidorna på nätet är fortfarande i XHTML (vilket i praktiken är samma som HTML). Det också vara bra att känna till att hemsidor baserade på någon form av enbart HTML och inte med ett ramverk av PHP eller ASP är statiska, dvs. du kan inte få kommentarsfunktion, sökfunktion eller andra dynamiska element på sidan.

CSS - Betyder Cascading Style Sheets och fungerar som stilmallar.

Intern och extern CSS-fil
- CSS-filen kan antingen finnas separat eller vara inbäddat i html-filen. Extern CSS är i regel att föredra.

Flytande och fixerade sidor
- En "flytande" sida är flexibel och behåller sin relativa storlek oavsett skärm medan en fixerad sida har bestämda angivna mått.