Trading – en chans att tjäna pengar?

Om man ställer betting och tips mot aktiehandel är det utan tvekan det senare som ger mest personer extra pengar i fickan. Att tjäna pengar på betting kräver att du är skickligare än bookmakern och hittar odds där marginalen är på din sida, vilket är väldigt svårt att göra i någon högre utsträckning. Om du ägnar dig åt trading har du ingen bookmaker mot dig utan då handlar det om att pejla marknaden.

Vad är trading?

Det finns många möjligheter när det kommer till aktiehandel. Ett enkelt sätt är att köpa aktiefonder hos din bank eller dylikt, ett annat är att ägna sig åt trading.

Att ägna sig åt trading handlar om att spekulera i aktier och värdepapper och ofta på kort sikt erhålla avkastning från detta. Det ska också sägas att det inte finns några garantier för att du tjänar pengar, du kan så klart förlora pengar också. Det är din kunskap och skicklighet samt en del tur som avgör ifall du lyckas tjäna pengar som trader. Börja därför med små summor tills du märker att du går plus och inte minus. Det finns flera plattformar på nätet där det går att handla med aktier, råvaror, index och valutor.

Det finns olika områden där det går att ägna sig åt trading:

Aktier

Aktier är vad som typiskt associeras till att handla på börsen och att handla aktier är essentiellt att satsa på ett företag. Läs mer om aktier.

Binära optioner

En annan investeringsform som blivit populär är binära optioner som handlar om att förutse hur det kommer gå för finansiella produkter och vilket du kan läsa mer om här.

Råvaror

I stället för att satsa på ett företag går det att satsa på markander och det kallas att handla med råvaror. Läs mer om detta här.

Valuta

Relativt liten förståelse behövs för att handla med valuta. Läs mer om detta här.

Skicklighet och aktiehandel

Skicklighet i aktiehandel och förmågan att förustspå marknaden är ett omtvistat ämne. Det räcker inte som kriterium att den som att skicklig med aktier är en som tjänat pengar på det. Alla kan tjäna pengar på aktier när börsen går uppåt, vad det handlar om är att tjäna mer pengar än andra när börsen går uppåt.