Wordpress.com eller Wordpress.org?

Wordpress är en av världens mest använda bloggmotorer. En bloggmotor är ett slags verktyg för publicering som du använder för din blogg. Att ha en blogg genom Wordpress har blivit mycket populärt och det är rätt naturligt då Wordpress erbjuder en kraftfull bloggmotor, som är både enkel och flexibel. Det finns även massor av designteman att välja mellan plus en mångfald av plugins.

Skillnaden mellan Wordpress.com och Wordpress.org

Wordpress.com

Det finns faktiskt två slags Wordpress, vilka du hittar på webbsidorna Wordpress.com och Wordpress.org. Dessa är inte konkurrenter, utan snarare två olika slags versioner av samma bloggmotor.

Om du tänker starta din första blogg och inte har erfarenheter av en egen hemsida är Wordpress.com det givna alternativet. Här kan du få en kraftfull och smidig blogg som du kan komma igång med direkt.

Läs vidare: Starta en wordpressblogg steg-för-steg

Wordpress.org

För dig som redan har andra bloggar eller vet hur det går till att skapa en hemsida har ett fantastiskt alternativ i form av Wordpress.org. Med hjälp av denna version av Wordpress kan du i detalj utforma din blogg.

Har du en egen domän kan du också använda denna till din blogg. Proceduren är dock ibland något invecklad. Hos vissa webhotell måste du skicka efter uppgifter som behövs för din blogg i form av databaskoder med mera. Dessa uppgifter matar du sedan in i en fil som du laddar ned från Wordpress.org och när du modifierat de involverade filerna kan du ladda upp bloggen från ditt FTP-program.